Тернопіль у червні "відзначиться" забігом

Опубліковано в Новини 24.04.2017

Пробіжка у 21 кілометр - так пройде 18 червня у Тернополі, адже саме в цей день у місті відбудеться перший півмарафон Ternopil Half Marathon "Grand lake" 2017, участь у якому візьмуть спортсмени та любителі бігу з різних куточків України.

Загалом для дорослих пройде 3 забіги. Перший для спортсменів, його довжина складе 21 кілометр, другий та третій - це фанові забіги довжиною у 10 та 5 кілометрів.   

– Вже зареєстровані люди більше як з 10-ти різних обласних та районних центрів України, хоч реєстрація розпочалася недавно. Зараз є більше 50-ти зареєстрованих учасників на дистанцію 21 кілометр, близько 15-ти на 10 км та кілька учасників на 5. Як показує досвід інших міст, на менші дистанції люди реєструються в останній момент, а на велику – швидше, – розповідає координатор заходу Роман Задорожний.

Крім того, до участі в заході зможуть долучитись не лише дорослі, а й діти. Для них будуть організовані спеціальні забіги на 100, 500 та 1000 метрів, орієнтовані на діток різного віку.

Старт і фініш першого півмарафону відбудеться на Театральному майдані. Там буде відмежована передстартова зона для учасників, місця для переодягання, камери схову для речей, а також - місце для відпочинку:

– Це будуть спеціалізовані великі намети та місця, щоб можна було присісти в затінку, а не стояти на сонці. Марафон буде вирізнятися цікавою дистанцією біля Тернопільського ставу. Забіг пролягатиме набережною ставу. Ми попереджаємо учасників з інших міст, що це не буде класичний марафон, де тільки рівнина і асфальт, – каже координатор.

Для участі у півмарафоні потрібно попередньо зареєструватися. Також забіг має ліміти – наразі це 200 учасників на кожну дистанцію. Вимоги до спортсменів – повноліття для дистанцій 21 та 10 км та медична довідка для довгої дистанції. Детальнішу інформацію та посилання для попередньої реєстрації можна дізнатися на офіційній сторінці півмарафону у «Фейсбуці» Ternopil Half Marathon.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.