Рік з донорським серцем: 12-річний хлопчик з Тернопільщини подякував лікарям за порятунок

Опубліковано в Новини 27.09.2024

12-річний Владик із Тернопільщини завітав у гості до лікарів Першого медобʼєднання Львова, аби подякувати їм за порятунок. 

Торік, 25 вересня, тут йому трансплантували серце. 

Про це розповіли у Першому медобʼєднанні Львова.

Діагноз Владика — дилатаційна кардіоміопатія. Його хлопчику встановили ще у шість місяців після важкого запалення легень. На момент трансплантації серце хлопчика було збільшене втричі і ледве поміщалося в грудній клітці. Через такі розміри орган міг перестати битися будь-якої миті.

— Це другий день народження, коли йому дали другий шанс на життя. Ми дуже раді, що зустріли таких чудових лікарів, які продовжують спостерігати за Владиком. І завжди будемо безмежно вдячні родині донора за порятунок сина, — говорить Світлана, мама Владика. 

Донором для Владика став 15-річний хлопчик, який отримав несумісне з життям ушкодження мозку. 

— Попри важку втрату, батьки погодилися пожертвувати органи сина. Він став третьою в історії України дитиною-донором. А його органи врятували життя 5 пацієнтів, троє з яких — діти.  Після рятівних трансплантацій минув рівно 1 рік. Владик, завдяки донорському серцю, не лише живий, а й має повноцінне активне дитинство. Як і мріяв, він тепер часто грає з друзями у футбол, — кажуть медики.  — Наші лікарі дуже тішаться цій знаковій зустрічі зі своїм маленьким пацієнтом. Радіють його успіхам, бажають міцного здоровʼя та здійснення мрій.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.10.2024 soroka
У Лановецькій громаді на Тернопільщині стартував унікальний проєкт підтримки місцевого бізнесу
У Ланівцях офіційно стартувала програма фінансової підтримки місцевого бізнесу, розроблена в межах Програми USAID DOBRE.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.