На Тернопільщині розвиваються підприємства, які впроваджують заміщення природного газу відходами сільгосппідприємств

Опубліковано в Новини 29.09.2024

Поряд із розвитком сонячної, вітрової та гідроенергетики на Тернопільщині необхідно активізувати біоресурсну та утилізаційну, які напряму пов’язані з екологічним станом довкілля.

Начальник Тернопільської ОВА В'ячеслав Негода зустрівся з керівництвом науково-виробничого об'єднання «Енергоощадні технології», яке функціонує на території Хоростківської громади. 

Підприємство впроваджує заміщення природного газу відходами сільгосппідприємств. Окрім елеваторних послуг, тут розробляють енергозберігаючі технології для сушіння зернових та технічних культур.

Також в  рамках зустрічі присутні науковці підписали Меморандум про співпрацю та партнерство між НВО „Енергоощадні технології (м. Тернопіль), ПРАТ „Турбогаз” (м. Харків), Інститутом енергетичних машин і систем НАН України. 

Підписанням документу сторони зобовʼязались організовувати спільну роботу над розробками, виробляти та впроваджувати електрогенеруючі установки на базі використання  нестандартизованого біопалива з однорічним циклом відновлення.

 

Джерело: ТОВА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.10.2024 soroka
У Лановецькій громаді на Тернопільщині стартував унікальний проєкт підтримки місцевого бізнесу
У Ланівцях офіційно стартувала програма фінансової підтримки місцевого бізнесу, розроблена в межах Програми USAID DOBRE.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.