У громади на Тернопільщині — нове місто-побратим

Опубліковано в Новини 24.09.2024

Міський голова Чорткова Володимир Шматько та очільник італійського міста Караваджо (провінція Бергамо) Клаудіо Боландріні підписали угоду про побратимство між містами. 

Про це повідомили у Чортківській міській раді.

Чортків та Караваджо домовились співпрацювати у кількох напрямках, зокрема: Караваджо допоможе реалізувати проєкт реабілітаційного відділення для ветеранів війни у Чортківській центральній міській лікарні (наша команда передала італійським партнерам перелік необхідного обладнання для реабілітації). Також спільно шукатимемо можливості для придбання сонячної електростанції з акумуляторами для пологового відділення Чортківської ЦМЛ, — кажуть у міській раді. — Італійські партнери готові прийняли дітей із Чортківської громади на відпочинок наступного року. Чортків відкритий для усього світу! І ця подія – чергове тому підтвердження!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.