У Тернополі 26-27 вересня відбудеться БІБЛІОФЕСТ-XIV «З книгою до Перемоги!»

Опубліковано в Новини 20.09.2024

Фестиваль БІБЛІОФЕСТ, який традиційно проводять у Тернополі з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, відбудеться і цьогоріч.

Проходитиме захід 26-27 вересня. Слоган фестивалю, який відбуватиметься вже 14-тий рік поспіль, – «З книгою до ПЕРЕМОГИ!». Цікаво, що цього року вперше до дійства долучаться учасники культурно-мистецького проєкту «Книжкова толока» - відомі українські письменники та видавці, які привезуть до нашого міста свої найсвіжіші літературні здобутки, повідомляють в Управлінні культури і мистецтв ТМР.

Головні події фестивалю розгорнуться 26 вересня на Театральному майдані. Впродовж дня там діятиме ціле наметове містечко, де тернополяни матимуть нагоду придбати книжкові новинки від видавництв «Піраміда», «Аверс», видавництва «Старого Лева (місто Львів), «Джура» і «Богдан» (місто Тернопіль), взяти автограф у таких відомих авторів, як  Василь Габор, Анастасія Нікуліна, Микола Зубков, Ольга Вовк, Любов Відута, Марія Чумарна та багатьох інших.

Свої «візитівки» представлять усі бібліотеки централізованої бібліотечної системи міста, демонструватиметься також виставка унікальних артбуків, які розробили та виготовили наші бібліотекарі. Для юних шанувальників книги та творчості буде можливість взяти участь у майстер-класах із виготовлення листівки для воїна, патріотичних браслетів зі стрічок, бісеру та шнурів, м’якої іграшки, лялечки-мотанки для воїна ЗСУ, еко-підставки в техніці «декупаж» тощо

У літературно-музичному просторі зі сцени, яка буде облаштована на Театральному майдані, лунатимуть вірші у авторському виконанні Івана Гентоша, Любові Пікас, Оксани Весни, Ірини Білінської, Олі Донеччанки, Каті Тихонової, Мирослави Данилевської-Милян та інших іменитих та цікавих гостей дійства.

Урочисте відкриття фестивалю розпочнеться на Театральному майдані о 12 годині. Разом із тим, різноманітні заходи – зустрічі, презентації, круглі столи – відбуватимуться також впродовж дня у приміщеннях Українського дому, Центральної міської бібліотеки та бібліотеки-філії №2 для дітей « Літературне Тернопілля».

Організаторами фестивалю БІБЛІОФЕСТ-XIV є Тернопільська міська рада, управління культури і мистецтв, Тернопільська міська централізована бібліотечна система.

У межах заходу також буде організовано збір коштів на потреби ЗСУ та проведено акцію зі збору книг для військових, які перебувають на лікуванні в Тернополі.

Цікаві та різноманітні дійства  - літературні імпрези, зустрічі та презентації – для дітей та дорослих, продовжаться і наступного дня, 27 вересня, у бібліотеках міста.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.