У Тернополі сім’ї військовослужбовців, які померли під час несення військової служби, отримуватимуть щомісячну грошову допомогу

Опубліковано в Новини 18.08.2024

У Тернопільській громаді сім’ї військовослужбовців, які померли під час несення військової служби, отримуватимуть щомісячну грошову допомогу. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міської ради Тернополя 14 серпня та затвердив в новій редакції Положення про порядок надання щомісячних виплат.

Згідно з рішенням, право на отримання грошової щомісячної допомоги тепер мають члени сімей померлих осіб,  смерть яких пов’язана  з виконанням обов’язків військової служби, проходженням військової служби, які не мають статусу члена сім’ї загиблого (померлого) і відповідного посвідчення.

Раніше ця категорія не була включена до переліку тих, хто має право на отримання грошової компенсації.

Отож, Положенням передбачено надання грошової допомоги категорії громадян:

  1. Щомісячної грошової допомоги членам сімей загиблих (померлих) учаcників бойових дій  АТО, ООС, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, відповідно до статті 101 Закону України від 22.10.1993 № 3551-XІІ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (зі змінами та доповненнями) та членам сімей Героїв Небесної Сотні.
  2. Щомісячної грошової допомоги членам сімей  пропалих безвісти Захисників і Захисниць України.
  3. Щомісячної грошової допомоги членам сімей померлих осіб,  смерть яких пов’язана  з виконанням обов’язків військової служби, проходженням військової служби, які не мають статусу члена сім’ї загиблого (померлого) і відповідного посвідчення.
  4. Щомісячної доплати до пенсії особам, на яких поширюється статус ветеранів ОУН-УПА.
  5. Надання щомісячної грошової допомоги військовослужбовцям (ветеранам), які стали особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, під час безпосередньої участі у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Нагадаємо, щомісячні виплати надаються особам, які зареєстровані та проживають на території Тернопільської міської територіальної громади.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.