Версія для друку

На Тернопільщині штрафують за скиди стічних вод та сміття у Дністер

Опубліковано в Новини 13.04.2017

Та попереджають, що екологічні проблеми на місцях повинні вирішувати самі ж громади.

В інших випадках, зазначає прес-служба Держекоінспекції Тернопільської області, посадових осіб чекають штрафні санкції.

За результатами обстеження р. Дністер приписом Державної екологічної інспекції у Тернопільській області Заліщицьку міську раду зобов'язано забезпечити ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ та здійснити заходи по недопущенню потрапляння стічних вод від громади м. Заліщики у р. Дністер без очистки. Міська рада оперативно відреагувала, проте один скид в р. Дністер залишився неліквідованим, за що заступника Заліщицького міського голови було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 188-5 КУпАП.

Одночасно, у ході позапланової перевірки КП «Заліщицький водоканал» встановлено, що підпорядковане Заліщицькій міській раді комунальне підприємство не забезпечує очистку стічних вод, очисні споруди фактично не функціонують. Стосовно керівника підприємства розпочато адміністративне провадження. Комунальному підприємству видано припис, проводиться збір матеріалів для нарахування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних скидів.

З даного прикладу випливає наступне: не потрібно громадам чекати, поки їм буде вказано на порушення, а самим у відповідності до своїх повноважень вживати заходи щодо покращення стану навколишнього природного середовища своїх територій.

Фото з вільних джерел