У заповіднику на Тернопільщині – новий туристичний маршрут

Опубліковано в Новини 10.07.2024

У Кременецько-Почаївському державному історико-архітектурному заповіднику відтепер можна відвідати нову екскурсію.

Про це розповіли у заповіднику.

– Отже, наші екскурсоводи готові розповісти історію про два головних храми, два архітектурні ансамблі, що «тримають» рельєф середмістя – Францисканський монастир та Єзуїтський колегіум. Об’єднані ринковою площею (наразі - сквером) вони відносились до різних католицьких орденів.  Отже, йдеться про католицькі ордени францисканців і єзуїтів, – кажуть у заповіднику.

Францисканський чернечий орден виник у ХІІІ ст. і навіть мав інквізиторські повноваження. Відьом у Кременці не спалювали.

–  Бо орден тут з’явився лише у ХVІст.  І авжеж, храм мав зовсім, зовсім інший вигляд, ніж є зараз. Тут є можливість потрапити на оглядовий майданчик, з балкона собору відкривається чудова панорама. Єзуїти або ж Товариство Ісуса,  цей найчисельніший чернечий орден з'явився на три століття пізніше. А щодо єзуїтських колегіумів - на теренах України їх було понад 20 і ось один з них у Кременці. З появою у ХVІІІ ст.  кременецького колегіуму пов’язують імена князів Вишневецьких, герби яких, до речі, збереглися до сьогодні.Приходьте, приїжджайте на екскурсії - синоптики обіцяють погожі вихідні, –  кажуть у заповіднику.

У Кременецько-Почаївському державному історико-архітектурному заповіднику можна замовити екскурсію, забронювати на певне число, чи купити подарунковий сертифікат на неї.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

17.10.2024 soroka
Роль технологій у розвитку Тернополя: можливості для ІТ-професіоналів
Тернопіль поступово стає важливим технологічним центром Західної України. Сучасні технологічні рішення, включно з розвитком інфраструктури…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.