У містах західної України різко зросли тарифи на проїзд у громадському транспорті

Опубліковано в Новини 10.07.2024

Через підняття цін на електроенергію та паливно-мастильні матеріали у містах західної України піднімають вартість проїзду у громадському транспорті. Найвищий тариф на проїзд у громадському транспорті у Львові. Він складає 20 гривень. Найнижчий, досі у Тернополі – 8 гривень.

 

У Львові з вересня – 25 гривень

У Львові вже готувалися підняти тарифи на проїзд у громадському транспорті до 25 гривень. Але після переговорів влади та перевізників підвищення відтермінували до вересня цього року. Незважаючи на це, у Львові залишаються найбільшими в Україні. Разовий квиток, придбаний у водія трамваю, коштує 20 грн (було 10). Якщо оплачувати за QR-кодом з телефону — 15 гривень (було 8,5 гривень).

Як розповів львівський експерт з впровадження е-квитка Андрій Білий, одна з причин подорожчання електротранспорту Львова у два рази – збільшення вартості електроенергії. «Підвищення тарифів негативно сприймають ті, хто часто їздить електротранспортом, бо подорожчання суттєве. Прикро, що після здороження, якість перевезень не стала кращою», — наголошує Андрій Білий.

 

Вінниця – 18 гривень

У Вінниці вартість однієї поїздки від 1 липня 2022 року становить муніципальним автобусом 12 гривень. Значно дорожче проїхатися маршрутко. Вартість проїзду у маршрутних таксі від 1 червня 2022 року: на маршрутах 25Н, 30А, 30Б – 18 гривен, на всіх інших маршрутах – 15 гривень.

 

Івано-Франківськ 15 гривень

З 20 червня 2024 року в Івано-Франківську ціна за проїзд у громадському транспорті зросла з 10 до 15 гривень. Оплативши банківською картою або через QR-код, можна проїхати за 12 гривень. За карткою «Галка» вартість квитка становить 10 гривень, а за студентською — 8.

Начальник управління транспорту та зв'язку Івано-Франківської міської ради Андрій Гіглюк розповів, що вартість проїзду підняли, бо здорожчали ціни на електроенергію, паливно-мастильні матеріали (ПММ) та запчастини.

 

Ужгород – 15 гривень

В Ужгороді збільшили тариф на міські пасажирські перевезення з 12 до 15 гривень.

«Попередній тариф був розрахований у 2022 році, за цей час відбулися зміни цін на паливно-мастильні матеріали, запчастини, зросла вартість ремонту та збільшилася мінімальна заробітна плата, що призвела до збільшення годинної тарифної ставки водіїв», – зазначили в Ужгородській міській раді.

 

Чернівці – 12 гривень

Виконком Чернівецької міської ради прийняв рішення про підвищення ціни на проїзд у тролейбусах. З 1 березня він станове 12 гривень замість 10.

І це один із найдорожчих тарифів в електротранспорті міст західного регіону країни. Але й це не все. Як розповів мер Чернівців Роман Клічук, перевізники повинні обгрунтувати новепідвищення вартості тарифу

«Якщо перевізники захочуть підвищити тариф, вони повинні розписати усі свої витрати і обгрунтувати їх. У такому разі ми ці питання будемо розглядати, адже у перевізників теж чимало проблем з фінансування та кадрами», – зазначив Роман Клічук.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

06.09.2024 soroka
«Це важливий крок у нарощенні наших сил оборони», – Микола Люшняк про створення Сил безпілотних систем ЗСУ
Днями народні депутати ухвалили законопроєкт 11507. Він передбачає включення до окремих родів сил ЗСУ нової…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.