Майже 1800 нетверезих водіїв виявили за пів року на Тернопільщині

Опубліковано в Новини 06.07.2024

Водночас з початку року співробітники поліції області зафіксували 77 185 правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

За даними управління превентивної діяльності ГУНП в області, найпоширеніші порушення на дорогах: перевищення водіями швидкості, керування транспортними засобами без документів та в стані сп’яніння, нехтування правилами паркування, а також недотримання правил дорожнього руху пішоходами і велосипедистами.

За січень-червень на Тернопільщині зареєстровано 1291 дорожньо-транспортну пригоду, з них 242 – з потерпілими. Зафіксовано 69 аварій, які спричинили нетверезі водії. У результаті цих ДТП одна людина загинула та п’ять осіб отримали травми різного ступеня тяжкості.

Основні причини аварій: порушення правил маневрування, перевищення водіями безпечної швидкості та недотримання дистанції.

За пів року правоохоронці склали 1767 адміністративних протоколів на водіїв, які керували транспортними засобами в нетверезому стані (стаття 130 КУпАП). Поліцейські нагадують про відповідальність за керування транспортними засобами в стані сп’яніння:

- громадянину, який вперше сів за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 17 000 гривень та позбавлення права керування автомобілем на 1 рік;

- якщо водій вдруге порушив вимоги ст. 130 КУпАП, то на нього чекає штраф у розмірі 34 000 гривень та позбавлення права керування на 3 роки;

- у випадку, якщо водій втретє за рік керував транспортним засобом у нетверезому стані, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 51 000 гривень та позбавлення права керування на 10 років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

06.09.2024 soroka
«Це важливий крок у нарощенні наших сил оборони», – Микола Люшняк про створення Сил безпілотних систем ЗСУ
Днями народні депутати ухвалили законопроєкт 11507. Він передбачає включення до окремих родів сил ЗСУ нової…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.