У Тернополі працюють недобросовісні «водоканалівці»?

Опубліковано в Новини 10.04.2017

Під видом працівників цієї служби видурюють гроші.

Про те, що у Тернополі аферисти придумали новий спосіб виманювання коштів, зазначили у відділі комунікації ГУНП у Тернопільській області. Поліцейські стверджують, що зловмисники потрапляють до помешкань краян, представляючись працівниками водоканалу. Результат: люди втрачають власні гроші та майно.

Протягом дня працівники Тернопільського відділу поліції задокументували одразу два звернення жителів обласного центру.

Одна з потерпілих, 63 – річна тернополянка розповіла, що 8 квітня пролунав дзвінок у двері квартири.  На порозі стояв невідомий, який представився працівником водоканалу. Чоловік зазначив, що йому необхідно зняти показники лічильника. Пенсіонерка пустила незнайомця до помешкання.

Допоки жінка поралась на кухні, псевдопрацівник знімав показники. Зайшовши до квартири зловмисник одразу помітив в коридорі сумку власниці. Коли шахрай, покидав помешкання, прихопив з собою і гаманець пенсіонерки, в якому знаходились 1200 гривень та золоті сережки. Жінка зрозуміла, що її обікрали, коли помітила відсутність свого майна.

З подібною заявою звернулась ще одна пенсіонерка. Цього разу зловмисник виманив кошти  за встановлення нового лічильника. Жінка, не задумуючись, віддала 217 гривень. Потерпіла зрозуміла, що потрапила на гачок афериста, лише коли про пригоду розповіла рідним.

 

Правоохоронці застерігають не довіряти людям з вулиці та перевіряти причину їхнього візиту.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.