Тернопільські оперативники викрили шахраїв, які ошукали вінничанина на понад 250 000 гривень

Опубліковано в Новини 30.05.2024

Зловмисники отримали доступ до банківського рахунку потерпілого та привласнили його гроші.

До співробітників Тернопільського районного управління поліції за допомогою звернувся житель Вінницької області, який на даний час проходить лікування в одному із медзакладів Тернополя. Чоловік розповів, що у нього з банківської картки незаконно списали понад 250 тисяч гривень.

У ході оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку райуправління поліції встановили осіб, причетних до заволодіння коштами потерпілого. Ними виявилося двоє мешканців Хмельницької області – раніше судима 28-річна жінка та її 17-річний брат.

Як з’ясували поліцейські, зловмисники напередодні познайомилися з потерпілим у лікарні. Під час спілкування їм вдалося дізнатися конфіденційні дані банківської картки вінничанина. Отримавши доступ до його рахунку, вони розраховувалися карткою у магазинах – придбали дорогі гаджети, техніку та одяг. Поліцейські виучили у них речові докази.

За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - від 3 до 5 років позбавлення волі. Вирішується питання про оголошення їм підозри та обрання запобіжного заходу.

Оперативні заходи тривають. Поліцейські перевіряють причетність фігурантів до вчинення аналогічних злочинів.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.