У Тернополі презентували виставку ляльок-персонажів українських міфів

Опубліковано в Новини 30.05.2024

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка авторських ляльок «Лялькоміфи» мистецького гурту «ЛЕЛЯ» з м. Кременець.

З історії створення гурту лялькарок… Ідея зародилася ще у 2020 році, поштовхом став фестиваль «Лялькове диво», який відбувся у Кременці. У наступні роки активно обговорювався цей задум, але війна змусила майстринь відкласти реалізацію даного проєкту. І тільки у 2023 році, а саме 21 березня у Міжнародній день лялькарів, відбулася презентація гурту лялькарок «ЛЕЛЯ» втіленим першим проєктом «Боже, як болить…».

У складі гурту об’єдналися майстрині лялькарства – Олена Локатир, Лілія Фурсик, Марія Швед, Любов Захарків, Людмила Блищак та Лідія Лапка, зазначають у пресслужбі Тернопільської обласної ради.

Мета мистецького гурту – щороку в день лялькаря презентувати новий проєкт авторських тематичних ляльок.

У першому проєкті – «Боже, як болить…» – лялькарки представили роботи, які розкривають тему болючих наслідків, що несе українському народові розпочата росією війна. Творча натура кожної авторки по-своєму відчуває біль війни, тому всі свої емоції передають через виготовлену ляльку.

Цьогорічна тема виставкового проєкту – «Лялькоміфи». «У цьому проєкті лялька представлена таємнича і загадкова, як темна ніч та ясне небо. Це про давні міфи та легенди, що жили серед наших предків. Це персонажі чарівних істот українських міфів очима лялькарок. Це спадок, що отримають наші нащадки, це спадок, що отримали ми від своїх предків», – розповіла ідейна засновниця гурту майстриня лялькарства Олена Локатир.

Виставка діятиме до 30.06.2024 року.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.