«Ця особа не є нашим працівником»: у Тернопільській митниці відреагували на звинувачення в корупції

Опубліковано в Новини 20.04.2024

Тернопільська обласна прокуратура заявила, що повідомила про підозру інспектору відділу митного оформлення митного посту «Тернопіль» Тернопільської митниці в отриманні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

– При розслідуванні кримінального провадження щодо 2 співробітників Тернопільської митниці, які незаконно застосували преференції (нульове розмитнення) при розмитненні оптичних приладів, встановлено, що митники діяли в інтересах одного з товариств, яке неодноразово ввозило товари подібного типу в Україні. Під час слідства виявлено факт отримання одним із митників від цього товариства 98 000 грн неправомірної вигоди за застосування нульового розмитнення, – заявили у прокуратурі. 

Натомість у Тернопільській митниці заявили, що згадана особа в них вже не працює.

– Звертаємо увагу, що особа, про яку йдеться у дописі прокуратури, - не є працівником Тернопільської митниці, оскільки у лютому 2024 року його звільнено із займаної посади. Наголошуємо, що Тернопільська митниця не толерує корупцію та будь-які прояви недоброчесності. Ми всебічно сприяємо слідчим діям правоохоронних органів, надаємо усю необхідну інформацію в обсягах і порядку, встановленому чинним законодавством, – йдеться у повідомленні Тернопільської митниці.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.