Мешканки Тернопільщини хотіли отримати грошову допомогу, натомість втратили понад 100 000 гривень

Опубліковано в Новини 15.04.2024
Аферисти масово розповсюджують у соціальних мережах фейкові повідомлення про можливість одержати гроші. Фінансова допомога від держави чи міжнародної організації, соціальні виплати від благодійного фонду – одна з шахрайських схем, в яку потрапляють довірливі громадяни.
Умови для отримання коштів прості: перейти за посиланням та подати заявку. Далі потрібно заповнити анкетні дані й ввести реквізити банківської картки. Отримавши дану інформацію, зловмисники одержують доступ до рахунків людей й знімають усі заощадження.
Троє жінок з Чортківщини побачили у спільному чаті «Viber» сповіщення: «Багатоцільова грошова допомога для населення». Потерпілі перейшли за покликанням і виконали необхідні умови. Як наслідок - 36-річну жінку шахраї ошукали на 14000 гривень, 51 річна заявниця втратила понад 4000, а з електронного гаманця 43-річної жительки Нагірянської громади зникло більше ніж 68000 гривень.
За допомогою до поліцейських звернулася й 29-річна мешканка Кременецького району. Вона розповіла, що хотіла одержати кошти за програмою «єДопомога». Після того, як залишила заявку, отримала сповіщення про списання грошей з платіжної картки, а це – понад 14000 гривень.
Дані події слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Працівники поліції вживають відповідні заходи, аби встановити осіб зловмисників.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.04.2024 soroka
Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал
У Тернополі відбулася акція «Писанка Захиснику». Дітки та колективи освітніх закладів підготували великодні гостинці для…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.