У Копичинцях презентували історичну книгу про дослідження парафії та міста

Опубліковано в Новини 15.04.2024

Учора в Копичинцях презентували книгу "Парафія Воздвиження Чесного Хреста Господнього. На тлі історії міста Копичинці" авторства отця доктора Руслана Корнята.

Ця книга - це дослідження парафії та міста, а також глибокий історичний опис життя вірян Копичинців протягом століть, позаяк історія церкви та парафії розпочалась ще у 1630 році, повідомили у Копичинецькій міській раді.

Автор ретельно вивчив архівні матеріали, опитування очевидців та інші джерела інформації, щоб створити всебічну картину життя парафії на тлі бурхливої історії міста.

Презентація книги відбулася у церкві Воздвиження Чесного Хреста Господнього. На заході були присутні жителі міста Копичинець, представники міської ради, почесні гості та духовенство.

Отець Руслан Корнята поділився з присутніми історією написання книги, розповів про найцікавіші факти та події, які йому вдалося дослідити. Він також висловив щиру подяку всім, хто допоміг у виданні книги.

У міськраді наголошують, що ця книга стане цінним джерелом інформації для всіх, хто цікавиться історією міста, його духовною спадщиною та життям парафії.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.04.2024 soroka
Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал
У Тернополі відбулася акція «Писанка Захиснику». Дітки та колективи освітніх закладів підготували великодні гостинці для…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.