У Великогаївській громаді освятили новий церковний дзвін на честь загиблого воїна

Опубліковано в Новини 15.04.2024

У с. Грабовець Великогаївської громади посвятили новий церковний дзвін на честь загиблого воїна Миколи Пителя.

14 квітня 2024 року у храмі Покрови Пресвятої Богородиці відбулася історична подія, якій, на жаль, передувала важка непоправна втрата. У 2022 році воїн із Грабівця Микола Питель на вівтар нашої землі поклав найдорожче - життя. Чоловік став на захист України ще у 2014. Він один з тих, хто боронив Донецький аеропорт. На знак пам’яті про воїна родина Питель придбали церковний дзвін для храму.

Посвятити дзвін памʼяті сьогодні завітав єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії Володимир Фірман. При вході до храму владику зустрічали парафіяни, Марійська та Вівтарна дружини, наймолодші парафіяни. Адміністратор парафії, отець-декан Михайло Піняга подякував за візит, запросив до посвячення нового церковного дзвону та спільної молитви за мир, повідомила у соцмережах Великогаївська громада.

На дзвіниці храму священнослужителі посвятили нововстановлений дзвін та першими подали його дзвінкий звук прихожанам.

Відтак єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Володимир Фірман у співслужінні отця-декана Михайла Піняги відслужили Святу Літургію за мир та Перемогу.

- Світла пам’ять про Героя Миколу залишиться у наших серцях, а від сьогодні і на дзвіниці цього храму, - звернувся до парафіян владика Володимир Фірман і продовжив, - тож нехай дзвін у скорому часі сповістить нам про довгоочікувану Перемогу нашого народу.

На завершення отець-декан Михайло Піняга подякував за спільну молитву дорогим гостям та усім парафіянам.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Допомога з тилу: «Військова пошта» знову везе на фронт посилки
«Українська команда» Тернопільщини знову вирушила на фронт з допомогою. У межах проекту «Військова пошта» волонтери…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.