На Тернопільщині штрафують паліїв

Опубліковано в Новини 14.04.2024

У Тернопільській міській територіальній громаді працівники муніципальної інспекції проводять регулярні рейди та перевірки на факти виявлення правопорушень природоохоронного законодавства та Правил благоустрою.

Так днями, під час відпрацювання плану спільних заходів щодо недопущення  спалення в природних екосистемах залишків природної рослинності на території Тернопільської громади,  інспектори Управління муніципальної інспекції спільно з поліцейським офіцером громади СВГ ВП ПП Тернопільського районного управління поліції Шеремендою Андрієм та провідним інспектором ВЗНС Тернопільського РУ ГУ ДСНС України у Тернопільській області Богуцьким Андрієм виявили двох паліїв. Ними виявилися мешканці сіл Глядки та Чернихів. Нехтуючи усіма правилами протипожежної безпеки у весняно-літній період,  чоловіки спалювали залишки сухої трави на землях сільськогосподарського призначення чим порушили ст.27 ЗУ «Про рослинний світ» та ст.63 ЗУ «Про тваринний світ». Порушників притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.77-1 КУпАП (самовільне випалювання рослинності або її залишків) та накладено штраф у розмірі  3060 грн.

Рятувальники зазначають, що палити суху траву дуже небезпечно, зокрема під час спеки.  Це призводить до загибелі не лише рослин, а й тварин. Крім того, під час горіння у повітря виділяються шкідливі для  органів дихання речовини.

 

Джерело: ТМР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Допомога з тилу: «Військова пошта» знову везе на фронт посилки
«Українська команда» Тернопільщини знову вирушила на фронт з допомогою. У межах проекту «Військова пошта» волонтери…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.