На Тернопільщині документують факти незаконного обігу зброї

Опубліковано в Новини 07.04.2024

Поліцейські продовжують проводити заходи, спрямовані на припинення обігу нелегальної зброї. 

Співробітники Кременецького райвідділу поліції викрили жителя Київської області у незаконному поводженні зі зброєю. Як з’ясувалося, фігурант збирав зброю, боєприпаси та вибухівку в районах, де раніше велися активні бойові дії. Поліцейські за процесуального керівництва Кременецької окружної прокуратури провели санкціоновані обшуки за місцем проживання чоловіка та виявили предмети, схожі на бойову гранату «Ф-1», три запали до гранат, набої різного калібру та снаряд до гармати.

Арсенал зброї та боєприпасів знайшли співробітники відділення поліції №2 м. Бучач у жителя Чортківського району. Серед вилученого: предмети, схожі на пістолет «ТТ» калібру 7,62 мм, 2 карабіни системи «Мосіна», шість гранат та запали до них, майже 1 000 набоїв різного калібру, порох загальною вагою 2 350 грам, десять магазинів до пістолета «ТТ» та один магазин до пістолета «ПМ».

Ще один факт незаконного обігу зброї задокументували співробітники відділення поліції №1 м.Ланівці. Було встановлено, що до злочину причетний житель Кременця. У ході санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка поліцейські виявили предмет, схожий на бойову гранату «РГД-5» та запал до неї, магазин до автомата, споряджений бойовими набоями калібру 7.62 мм.

Усі вилучені речові докази поліцейські направили на експертизу. Поліцейські встановлюють походження зброї та боєприпасів.

Усім фігурантам оголошено підозру у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами відповідно до частини 1 статті 263 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

 

Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.