Тернопільська студентка — серед переможців конкурсу хорових диригентів

Опубліковано в Новини 28.03.2024

Олена Ткачук, третьокурсниця Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, отримала диплом ІІ ступеня на VIII Регіональному конкурсі хорових диригентів,  присвяченому 159-річчю від дня народження Дениса Січинського.

Студентка навчається на відділі «Хорове диригування» у класі викладача Ореста Потепньова.

Конкурс відбувався у три тури. Перший тур (відбірковий) проходив на місцях. Решта — в Івано-Франківську. Другий етап — диригування під супровід фортепіано. Олена успішно його пройшла (концертмейстер Олена Явна). Третій тур передбачав диригування хором Івано-Франківського фахового музичного коледжу ім. Д. Січинського — студентка мистецького коледжу диригувала українську народну пісню в обробці Ольги Токар «Якби я мала крила орлині». З нею Олена Ткачук виступила і у гала-концерті, в якому взяли участь переможці.

Конкурс диригентів відбувався в Івано-Франківській обласній філармонії ім. Іри Маланюк. У ньому брали участь студенти ІІІ-IV курсів фахових музичних коледжів зі Львова, Дрогобича, Тернополя, Хмельницького та Івано-Франківська.

Конкурс хорових диригентів проводився з метою виявлення та підтримки творчо обдарованої молоді, розвитку духовності молодого покоління та їх професійних диригентсько-лідерських якостей, збереження професійних традицій українських диригентсько-хорових шкіл, популяризації академічної хорової музики та професійної диригентсько-хорової освіти.

Джерело: ТОР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.