Під час будівництва "Палацу спорту" у Тернополі директор присовоїв майже 25 млн грн

Опубліковано в Новини 27.03.2024
Підозрюваному може загрожувати до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.
Як встановили слідчі Головного управління Національної поліції Тернопільщини та оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області, у 2019 році один зі структурних підрозділів Тернопільської міської ради уклав договір з підрядною організацією на будівництво спортивного об’єкта в Тернополі.
Для виконання робіт підрядник (товариство з Київщини) отримав з бюджету понад 30 млн грн. З метою привласнення коштів директор комерційної структури надав замовнику робіт офіційні документи, в яких були зазначені фіктивні дані щодо вартості закуплених матеріалів та обсягів виконаних робіт. Окрім того, вказані роботи взагалі не були передбачені проєктно-кошторисною документацією.
Унаслідок таких дій підрядника завдано збитків на суму майже 25 млн грн.
На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа) Кримінального кодексу України.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська обласна прокуратура.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.