Народилася здорова дівчинка: у селі на Тернопільщині бригада швидкої прийняла пологи

Опубліковано в Новини 26.03.2024

Бригада Залозецького пункту Е(Ш)МД Зборівської підстанції Бережанської станції у складі фельдшера Антонюк Оксани та водія Волянюка Романа прийняли пологи у жительки віддаленого села на Тернопільщині.

Історію медиків розповіли у КНП "ЦЕМД та МК" ТОР.

Виклик був пізнім, адже пролунав о 2 ночі. Довелося їхати у віддалене село, де вже чекали люди, які скерували до потрібної хати. Пацієнтка перебувала на етапі потуг і потребувала ретельного контролю за їх успішним перебігом. Ведення пологів Оксана Василівна здійснила як досвідчена акушерка та проявила високий рівень підготовки. Незважаючи на те, що це було вперше на її практиці, вона чітко слідувала протоколу й належним чином оцінила як стан породіллі, так і новонародженої дитини, – кажуть у центрі екстреної медичної допомоги. 

Під пильним наглядом фельдшера пацієнтка народила дівчинку вагою 2 кг 900 г.

Малечі були накладені затискачі, перерізана пуповина. Пані Оксана перевірила усі рефлекси й оцінила стан немовляти за шкалою Апгар в 7-10 балів, що було підтверджено і лікарями після успішного транспортування породіллі з донечкою до Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина». Подбала і про пацієнтку, адже перші години після пологів особливо важливі для успішного відновлення жінки після народження дитини, – розповідають медики.

Згодом до екіпажу доєдналася бригада зі Зборова, яка супроводжувала пацієнтів до Тернополя на випадок виникнення ускладнень.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.