Молода поетеса з Тернопільщини Іванна Гриців представила свою першу збірку

Опубліковано в Новини 25.03.2024

У читальному залі Публічної бібліотеки Збаразької міської ради відбулась неординарна подія. Молода поетеса Іванна Гриців представила свою першу поетичну збірку «Доторкнися до мого серця».

Про це повідомили у Збаразькій міській раді.

З допомогою вправної модераторки цієї зустрічі - завідувачки відділу обслуговування користувачів Тетяни Стахів Іванна привідкрила таємниці своєї вразливої душі, яка пережила багато страждань і горя, проте залишилась світлою і відкритою до любові, співчуття і  віри у перемогу добра над усіляким злом. Вірші у виконанні авторки, а також  учениці Дарини Гортинської і племінниці Іванни Гриців, записи виступів  на відео, торкалися почуттів кожного слухача, давали поживу для роздумів над людською долею та суттю життя, зазначили у Збаразькій міській раді.  

Здібності до поетичної творчості Іванка проявила ще у 13 років, коли написала свій перший вірш, за яким почали з’являтися й інші. Згодом їх набралось аж на маленьку книжечку, яку їй у шкільні роки допомогли видати вчителі.

Взятися до видання теперішніх зрілих віршів надихнув Іванну відомий поет і літературний редактор, керівник літературної студії «Рушник» Володимир Кравчук. Саме йому і поетесі Іванні Тарас авторка висловлювала щирі слова вдячності за підтримку і сприяння у виданні її першої ластівки. Видрукувана книжка у тернопільському видавництві «Астон». І вже багато її примірників потрапили до рук  збаразьких шанувальників поезії.

– Кожний рядочок у збірці – пережитий біль, тривога за майбутнє України, готовність допомогти кожному здолати виклики і випробування. Саме ця чутливість спонукала Іванну стати волонтером у штабі національного спротиву, взятися за роботу у музеї російсько-української війни, обрізати довгу косу і і виручені за неї кошти передати на потреби воїнів, – додали у міській раді.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.04.2024 soroka
Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал
У Тернополі відбулася акція «Писанка Захиснику». Дітки та колективи освітніх закладів підготували великодні гостинці для…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.