Судитимуть тернополянина, який заперечував збройну агресію РФ проти України

Опубліковано в Новини 21.03.2024

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо тернополянина, обвинуваченого у запереченні збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення її як внутрішнього громадянського конфлікту (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, 9 травня 2023 року тернополянин, під час словесного конфлікту з пасажирами у міському автобусі, заперечував збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році. Він стверджував, що це була «просто громадянська війна і перемоги в ній не буде!» Того ж дня на зупинці громадського транспорту, перебуваючи у нетверезому стані, чоловік заперечував збройну агресію рф у розмові з працівниками Управління патрульної поліції в Тернопільській області та військовослужбовцем Національної гвардії.
Завершено досудове розслідування, що здійснювалося слідчими УСБУ в Тернопільській області.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.