У Тернополі презентують творчий проект художниці Христини Боднарук

Опубліковано в Новини 21.03.2024

28 березня 2024 року о 15.00 год. у виставковому залі Тернопільського обласного художнього музею відбудеться презентація творчого проекту Христини Боднарук за грантом Президента України «Рефлексії гіперреалізму в Україні».

Авторка зазначила: «Першопочатково проект було ухвалено ще до початку повномасштабного вторгнення росії, а реалізовувався він у час війни, в 2022 році. Ідея проекту полягала в зображені типажів українського народу будь якого віку, рефлексії звичок та повсякдення у їхніх обличчях. Але ідея змінилась і вирішено було показати наших воїнів-героїв, які ціною життя захищають Україну.

Було викононо три широкоформатні портрети розміром 150х 200 см. Я б з задоволенням продовжила малювати набагато більше робіт, адже в нас незліченна кількість героїв, яких світ повинен пам’ятати та знати.

Ідеєю було розповісти їхню історію крізь портрети. За основу було взято фотографії кількох фотографів, яким я неймовірно вдячна. Кожен портрет намальовано з дозволу зображуваного, або їхніх родичів.

Запросіть своїх друзів та сім’ю на відкриття, аби розповсюдити історію наших героїв».

Джерело: Тернопільський обласний художній музей

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.04.2024 Катерина Шаблій
Які завдання може виконати бригада професійних вантажників?
Перевезення великогабаритних вантажів, хай то квартирний переїзд, транспортування промислового обладнання або доставка меблів - процес,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.