У Чорткові Богдан Томенчук презентував збірку віршів «Вишийте, мамо, бронежилет»

Опубліковано в Новини 21.03.2024

У Центр культурних послуг ім. Катерини Рубчакової в Чорткові прикарпатський поет, математик та освітянин Богдан Томенчук презентував свою 13-ту збірку віршів під назвою «Вишийте, мамо, бронежилет».

До збірки «Вишийте, мамо, бронежилет» увійшли вірші, написані автором після 24 лютого 2022, а також поезія, написана раніше, яка передвіщувала війну. А однойменний вірш, який дав назву книжці, написаний у 2014 року, повідомили у Чортківській міській раді.

Це 300 віршів і 300 доль, які пройшли крізь серце поета. У цій книжці зібрано весь біль нашого народу, біль сивочолих матерів, батьків, молодесеньких вдів та дітей-сиріт з дорослими виразами обличчя. Це власне те, що нам принесла ця страшна загарбницька, кривава, окупаційна війна.  У залі Центру культурних послуг ім. Катерини Рубчакової Богдан Томенчук зачитав власну поезію, яка то пробирала «до мурах», то до сліз. А слово поета доповнювала музика у виконанні артистів центру,  зазначили у міськраді.  

Кошти від продажу поетичної збірки Богдана Томенчука підуть на потреби ЗСУ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.