Тернопільські оперативники викрили шахрая, який продавав нереальні телефони

Опубліковано в Новини 12.02.2024
До Тернопільського районного управління поліції надходили повідомлення від громадян про те, що в мережі Інтернет їх ошукали аферисти. Усі вони хотіли придбати мобільні телефони, натомість втрачали гроші. Зловмиснику вдалося ошукати п’ятьох громадян, заподіявши шкоди понад 6 тисяч гривень.
Оперативники встановили причетного до шахрайських дій. Ним виявився місцевий житель 1993 року народження. Чоловік раніше до кримінальної відповідальності не притягався. Зловмисник на одній із інтернет-платформ розміщав оголошення про продаж смартфонів, яких насправді не мав. Чимала кількість людей цікавилася пропозиціями. При спілкуванні із покупцями псевдопродавець зазначав, що товар відправить після отримання передоплати або повної суми. Як тільки кошти надходили на банківський рахунок тернополянина, він переставав виходити на зв’язок.
Слідчі спільно із працівниками кримінальної поліції та співробітниками відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області під керівництвом окружної прокуратури провели обшук за місцем проживання підозрюваного. Серед вилученого – мобільні телефони, банківські картки.
Зловмиснику оголосили підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених частинами 1 та 2 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
Тривають заходи щодо встановлення інших осіб, які потерпіли від рук шахрая.
Триває слідство.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

13.09.2024 soroka
«Перші відповіді на звернення і перші розчарування»: Андрій Богданець продовжує допомагати тернополянам, яких ошукав забудовник
У Тернополі недобросовісний забудовник ошукав людей. Серед інвесторів є багато учасників АТО, військовослужбовців, які борються…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.