У природному парку на Тернопільщині живуть 17 видів червонокнижних кажанів

Опубліковано в Новини 12.02.2024

Ядром раритетної складової фауни ссавців НПП Дністровський каньйон являються кажани: із 26 червонокнижних видів звірів, що населяють територію Парку та суміжні ділянки, 17  – саме вони. 

Відслідковувати стан популяцій деяких видів рукокрилих найзручніше  взимку.

Про це повідомили на сторінці Національного природного парку «Дністровський каньйон».

У перші дні лютого працівниками Парку проведено обліки кажанячого населення у печерах Угринь Млинки та Млиночки.

 В цілому видовий склад цих тварин на зимівлі  подібний до того, що було і під час попередніх обліків , у 2021 році: переважають нічниця велика та нічниця водяна, підковоніс  малий та вухань бурий. Невелика печера Млиночки порадувала знахідками рідкісних кажанів, таких як вухань австрійський та нічниця вусата.  У кількісному аспекті помітне деяке зменшення  чисельності.  Чим це спричинене: певними негативними змінами стану місцевих популяцій кажанів чи змінами у їх розподілі на зимівлі у зв’язку з теплими зимами, стосується лише відвіданих сховищ чи регіону загалом? Відповідь на ці запитання мають дати наступні дослідження, – кажуть в природному парку.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

17.10.2024 soroka
Роль технологій у розвитку Тернополя: можливості для ІТ-професіоналів
Тернопіль поступово стає важливим технологічним центром Західної України. Сучасні технологічні рішення, включно з розвитком інфраструктури…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.