У Тернополі відбулося покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку

Опубліковано в Новини 10.03.2017

Протягом 9-10 березня у Тернополі відбувається святкування Шевченківських днів. Нагадаємо, що у 2017 році українці вшановують 203-ю річницю від дня народження Кобзаря.
У день народження поета, 9 березня, тернополяни та гості міста, влада міста та області вшанували пам’ять Тараса Шевченка покладанням квітів до його пам’ятника.
Крім того, представники традиційних українських церков відправили поминальну панахиду, після якої представники влади виступили перед тернополянами із теплими словами про поета, письменника, художника, громадського діяча – Тараса Григоровича Шевченка.
– В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля. Нема на світі другої України, немає другого Дніпра. Саме тому кожен з нас повинен розуміти, розвивати і творити Україну, - зазначив очільник Тернополя Сергій Надал.
Окрім цього, шану поету висловив і Степан Барна, голова Тернопільської обласної держадміністрації.
– Оцей геній сьогодні заставляє нас думати над тим як ми маємо творити країну.
Не залишились осторонь виступів та згадок про відомого Кобзаря і священнослужителі.
– Напевно йому скорботно, тому що він не може стати з постамента і не те, щоб прочитати нам новий вірш чи думу; розказати чи напоумити нас. Але й скорботно за те, що, або ви не читаєте його творів, його заповіту, або ви являєтеся дволикими.
Отож, вічна пам’ять і вічна слава Тарасу Шевченку.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.