Ремонт мосту на Тернопільщині пильно контролюватимуть

Опубліковано в Новини 15.03.2017

За виконанням робіт слідкуватиме незалежний експерт.

У 2017 році на замовлення Служби автомобільних доріг у Тернопільській області відремонтують шляхопровід у Скалі-Подільській. Про це повідомила прес-служба САД у Тернопільській області.

Про проблеми інфраструктурного об’єкту ми писали раніше. Так, через брак коштів міст, який проходить над залізничною колією міжнародного значення, частково непридатний для проїзду. 8 років тому його почали ремонтувати, однак через кілька місяців фінансування припинили. Підрядник виконав лише незначну частку запланованих робіт та покинув шляхопровід. До того ж залишив об’єкт з підходами без належного нагляду.

З огляду на вищеназвані обставини з 2009 року транспорт їздить лише однією смугою мосту у Скалі-Подільській. Доруйнувалися і ті частини мосту, які лагодив підрядник.

У 2017 році міст чекає повноцінний ремонт. За клопотанням Служби автодоріг області Уряд виділив на роботи 10 мільйонів гривень. Вже розроблено проект реконструкції.

З метою належного контролю за виконанням ремонту Служба автомобільних доріг у Тернопільській області ввела експеримент і запросила слідкувати за роботами інженера-консультанта з Міжнародної асоціації FIDIC. З останньою Меморандум про співпрацю «Укравтодор» підписав у вересні 2016 року. Застосування системи контролю якості робіт на об’єктах капітального ремонту FIDIC набуло чинності з 1 січня 2017 року.

Відповідно скала-подільський міст буде одним із перших шляхопроводів в Україні, ремонт яких консультуватиме незалежний експерт.

Практика залучення інженера-консультанта під час ремонтних робіт перейнята з Європи. FIDIC об’єднує асоціації експертів з 90 країн.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.