На дорогах Тернопільщини взялися перевярти вагу вантажівок

Опубліковано в Новини 08.03.2017

Адже більшість з таких курсують дорогами області з перебільшеною вагою.

Як зазначила прес-служба САД у Тернопільській області, щодня від 10 до 15% кермувальників великогабаритних автомобілів, які перевіряють на вагових комплексах області, виявляються порушниками.

Перевантажуючи транспортні засоби, вони завдають чималої шкоди дорожньому покриттю.

Аби проконтролювати рух фур, на головних дорогах Тернопільщини М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка і М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече працюють два сучасні габаритно-вагові комплекси (ГВК). Вони мобільні і працюють з мінімальним відсотком похибки, що дозволяє оцінити реальну ситуацію на дорогах. До того ж, щодня їх встановлюють на інших ділянках автошляхів Тернопільщини, аби водії не змогли передбачити розташування ГВК. На кожному з комплексів присутні працівники Служби автомобільних доріг, Укртрансбезпеки та Нацполіції.

Один пристрій важить близько 80-90 автомобілів щодня. 10-15% з перевірених автомобілів виявляються перевантаженими. Найчастіше фіксують порушення перевантаження на вісь.

Водії, які перевантажують свої фури не лише ризикують не доїхати до місця призначення через поломку авто, а й завдають величезних збитків державі. Великогабаритні авто руйнують дорожній одяг, на ньому під тиском утворюються напливи. Щороку Служба автомобільних доріг змушена витрачати кошти платників податків на ліквідацію наслідків безвідповідальності водіїв вантажівок.

Нагадуємо, зараз на дорогах Тернопільщини державного значення допустимо перевозити вантажі до 40 тонн (разом із масою транспортного засобу). На місцевих – 24 тонни.

На порушників чекають штрафи у євро, розмір яких залежатиме від того, скільки кілометрів українськими дорогами проїхав горе-водій.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.