У жовтні на дорогах Тернопільщини трапилося 282 дорожньо-транспортні пригоди

Опубліковано в Новини 09.11.2023

Минулого місяця співробітники поліції оформили 13 370 адміністративних матеріалів в сфері безпеки дорожнього руху. Серед найпоширеніших порушень: перевищення безпечної швидкості, порушення правил обгону, керування транспортними засобами без документів та напідпитку, порушення правил користування ременем безпеки.

У жовтні на дорогах Тернопільщини трапилося 282 дорожньо-транспортних пригоди. З них – 61 з потерпілими, в яких 10 людей загинули та 63 отримали травми. 17 аварій вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку. В результаті цих автопригод 1 людина загинула та 5 зазнали травм.

Серед причин ДТП: порушення правил маневрування, перевищення швидкісного режиму та дотримання безпечної дистанції.

У жовтні поліцейські склали 350 адміністративних протоколів за керування транспортними засобами у нетверезому стані відповідно до ст. 130 КУпАП.

Правоохоронці нагадують: за керування автомобілем в стані сп’яніння передбачено 17000 грн. штрафу з позбавленням права керування на 1 рік. Відмова від проведення огляду на стан сп’яніння рівноцінна керуванню напідпитку.

За вчинення ДТП у стані сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, згідно зі статтею 286-1 Кримінального кодексу України, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

 

Джерело: Досьє 102

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.