На Тернопільщині попрощалися з 22-річним захисником, який загинув в боях за Україну

Опубліковано в Новини 07.11.2023

У селі Петриків Великоберезовицької громади попрощались з загиблим Героєм Василем Здебом.

22-річного захисника, який віддав своє життя за свободу та незалежність України, провели в останню земну дорогу 4 листопада, повідомляє Великоберезовицька селищна рада.

Здеб Василь Вікторович народився 20 березня 2001 року, проживав у селі Петриків. Після школи здобував освіту на юридичному факультеті. Не встиг закінчити навчання в університеті, як відчувши поклик душі й серця, не роздумуючи, став на захист країни, сімʼї, родини та усіх нас. До лав Збройних сил України вступив на початку російсько-української війни, був лейтенантом, командиром стрілецького взводу стрілецького батальйону в/ч А0693.

У жовтні на передовій отримав важкі поранення. Близько місяця лікарі Київського військового госпіталю боролись за його життя, але, на жаль, врятувати бійця не вдалося. Серце Героя перестало битися 1 листопада 2023 року.

Попрощатися з Василем Здебом прийшли рідні, близькі, друзі, однокласники, сусіди, військові, побратими, представники влади, духовенства, громадськості та сотні жителів села Петриків.

Від Головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного зачитали памʼятний лист на знак вдячності за відвагу, стійкість та патріотизм воїна. Люди навколішки з квітами, лампадками та схиливши голови проводжали в останню дорогу Героя…

У Василя Здеба залишились батько Віктор, мати Ольга, брат Іван і сестричка Вікторія.

Вічна пам'ять!

Вічна Слава Герою!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.