Шахраї за добу заробили на мешканцях Тернопільщини понад 146 000 гривень

Опубліковано в Новини 03.11.2023

Три шахрайства, три жертви й понад 146 тисяч гривень втрат. Усе це – наслідки дзвінка від людей, які представилася працівниками служби безпеки банку.

Три ідентичних заяви зареєстрували дізнавачі лише за одну добу 1 листопада. Усі факти вони внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 Кримінального кодексу.

Жертви – жителі Тернополя та області. Вони розповідають, що у робочий час до них дзвонили невідомі та представлялися працівниками фінансових установ. Додзвонювачі повідомили, що хтось намагається отримати доступ до їхніх грошей, які знаходяться на банківських картках.

Після цього співрозмовник запропонував убезпечити електронний гаманець. Люди злякалися втратити усі заощадження та повірили незнайомцю. Як наслідок – розповіли шахраєві усі особисті дані та секретні коди. А за кілька хвилин отримали повідомлення про те, що їхні кошти перераховані на інші картки. У результаті, розмова з фейковим співробітником банку вартувала потерпілим втраті 100 тисяч, 32389 та 14 тисяч гривень.

 

Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.10.2024 soroka
Тернопіль для ЗСУ: «Наші захисники отримали 50 дронів та 10 квадрокоптерів» — Сергій Надал
Міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив про чергову партію допомоги для нацгвардійців на передовій. 27…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.