Ексдиректору приватного підприємства з Тернопільщини оголосили про підозру у розтраті чужого майна на понад 17 мільйонів гривень

Опубліковано в Новини 05.09.2023
Співробітники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області та слідчі Головного управління Нацполіції Тернопільщини викрили колишнього директора приватного підприємства у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу - розтрата чужого майна в особливо великих розмірах, вчинена шляхом зловживання службовим становищем. У ході досудового розслідування також з’ясувалося, що зловмисникові вдалося легалізувати частину коштів, здобутих злочинним шляхом.
За даними слідства, одна з компаній уклала з приватним підприємством договір про зберігання зерна ріпаку для подальшого перероблення його на олію. 50-річний житель Тернопільського району, котрий на той час був директором підприємства, вирішив заробити на чужій продукції, знайшовши покупця за кордоном. Без погодження з власником товару уклав з іноземною компанією договори на експорт і реалізував 902 тонни чужої ріпакової олії вартістю понад 17,5 мільйонів гривень.
Частину незаконно отриманих за ріпакову олію грошових коштів підозрюваний легалізував, конвертувавши їх у понад 3,5 мільйона гривень.
Зловмисникові оголошено підозру за частиною 5 статті 191 та частиною 1 статті 209 Кримінального кодексу. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави розміром понад 1,9 мільйона гривень.
Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.