На трасі біля Тернополя вперше за понад 30 років ремонтують 42-метровий шляхопровід

Опубліковано в Новини 04.09.2023
Стартував демонтаж прогонової будови шляхопроводу на трасі Р-41 біля Тернополя.
Вперше за понад 30 років лагодимо 42-метровий шляхопровід біля ТРЦ «Подоляни». Він перебуває у аварійному стані і з огляду на стратегічну важливість дороги Р-41 Обхід Тернополя його ремонт – невідкладний.
Зараз підрядна організація проводить демонтаж балок на лівому проїзді споруди. Деякі з них мають тріщини. Рух через шляхопровід відбувається у реверсному режимі та регулюється за допомогою світлофорів.
Ключові елементи шляхопроводу зазнали руйнувань, споруда може втратити через це цілісність, а рух транспорту єдиною державною трасою для об’їзду обласного центру – ризикує бути паралізованим.
На ремонт шляхопроводу у 2023 році Уряд спрямував кошти Європейського інвестиційного банку. Це другий шляхопровід, який у цьому році лагодить Служба відновлення, щоб зберегти повноцінний рух трасою Р-41. Загалом за кошти ЄІБ ремонтуємо 4 штучні споруди на стратегічних дорогах області Р-41, М-09 і М-19.
Ремонтні роботи заплановано завершити до кінця року. Також Служба відновлення на численні звернення жителів села Гаї-Гречинські в межах ремонту шляхопроводу влаштує пішохідну доріжку, відгороджену від проїзної частини турнікетом. Вона забезпечить безпечне пішохідне сполучення села з містом Тернопіль.
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.