Винуватець ДТП на Тернопільщині проведе в ув'язненні три роки

Опубліковано в Новини 24.08.2023

Прокурором Тернопільської обласної прокуратури подано апеляційну скаргу на вирок Підволочиського районного суду, яким призначено покарання у виді штрафу в розмірі 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 тис грн) з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років винуватцю ДТП, у якому пасажиру мопеда спричинено тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286-1 КК України).

Прокурор довів у суді, що 13 серпня 2022 року мешканець села Остап’є Скалатської ТГ Тернопільського району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи технічно справним мопедом, виїхав за межі проїзної частини дороги на узбіччя й зіткнувся з кам’яною огорожею приватного господарства у цьому населеному пункті.
Внаслідок ДТП пасажир транспортного засобу отримав численні травми.
Суд першої інстанції ухвалив вирок винній особі, не пов’язаний з позбавленням волі, хоча прокурор наполягав на призначенні покарання - 3 роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 5 років. Прокурор подав апеляційну скаргу, яку задоволено.
Відтак винуватець ДТП проведе 3 роки за ґратами.
Вирок суду набрав законної сили.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.