У місті на Тернопільщині вишиватимуть Рушник Волі

Опубліковано в Новини 22.08.2023

 

Вже 23 та 24 серпня у Чорткові вишиватимуть Рушник Волі.

Усі охочі можуть долучитися до створення оберегу у Публічній бібліотеці Чортківської міської ради.

Початок заходу о 12 годині.

Про це розповіли у Чортківській міській раді.

Вишивання Рушника Волі розпочалося 10 серпня у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці. Найперші хрестики на полотні заклали матері, дружини захисників України, що віддали своє життя за Україну.

Це – спільна ініціатива сектору Міністерства у справах ветеранів у Тернопільській області, відділу міського абонементу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки, Тернопільського обласного об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка та Громадської організації «Спілка Жінок Тернопільщини».

– Схему вишивки для Рушника Волі розробила мисткиня Вікторія Кривоніс – членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України, співзасновниця та голова ГО «Школа борщівської народної сорочки», – кажуть у Чортківській міській раді. – Полотно подорожуватиме громадами та бібліотеками області. Цього тижня черга випала і Чорткову, щоб постати повністю готовим на свято Покрови, День Захисників та Захисниць. Закликаємо всіх охочих долучитися до вишивання у бібліотеці.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.