Майже 480 військовослужбовців пройшли реабілітацію на базі медичних закладів Тернополя

Опубліковано в Новини 21.08.2023

Цими днями відбулася робоча нарада міського голови Сергія Надала та заступників міського голови щодо лікування та реабілітації військовослужбовців у лікувальних закладах Тернопільської громади.

Заклади охорони здоров’я громади надають медичну допомогу в умовах воєнного стану пораненим та травмованим військовослужбовцям, які брали участь в захисті держави. Лікування захисників здійснюється в межах Програми медичних гарантій, коштів місцевого бюджету та благодійної/гуманітарної допомоги.

Як зазначає начальник відділу охорони здоров’я міської ради Василь Даньчак, загалом з початку повномасштабного вторгнення в стаціонарі закладів охорони здоров’я Тернополя проліковано 2350 військовослужбовців Збройних сил України. З них – 478 осіб пройшли стаціонарну реабілітацію на базі лікарень.

Проліковано військовослужбовців ЗСУ в стаціонарі з-поміж мешканців Тернопільської громади 338, що становить 16% від загальної чисельності пролікованих військових.

З міського бюджету на лікування та проходження реабілітації військовослужбовців ЗСУ на базі однієї з медустанови міста виділено кошти в сумі понад 5,6 мільйонів гривень.

Окрім того, на виконання заходів комплексної програми «Здоров’я громади 2022-2024 роки» передбачено кошти місцевого бюджету на лікування учасників бойових дій-мешканців громади в сумі понад 1,5 млн грн.

Нагадаємо, з метою відкриття сучасного реабілітаційного центру наразі розробляється проєктно-кошторисна документація з облаштування повноцінного центру реабілітації у новозбудованому приміщенні площею понад 1100 кв. м на вул. Чумацькій. Проєкт передбачає капітальний ремонт наявних приміщень під амбулаторний оздоровчо-реабілітаційний центр з реабілітаційним басейном, залами фізичної терапії, кабінетом ерготерапії, кабінетами психологів та психотерапевтів, кабінетом арттерапії та палатами денного перебування. 

 

Джерело: ТМР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.