Незалежно від обставин: у Тернополі презентують виставку створену херсонцями

Опубліковано в Новини 17.08.2023

У Тернополі 23 серпня презентують виставково-дослідницький проєкт, створений херсонцями у Тернополі "НЕЗАЛЕЖНО ВІД ОБСТАВИН".

Про це розповіли на сторінці заходу.

Як би не намагалася росія нас знищити, ми лише стаємо сильнішими. Через мистецтво і культуру ми об’єднуємося, щоб говорити про те, ким ми були, є і будемо – незалежно від обставин, – розповідають організатори.

Виставковий проєкт складається з двох частин.

Перша – арт-бук «Блекаут», створений взимку під час відключень світла в Тернополі.

– Кураторка проєкту Олена Афанасьєва вирішила зібрати історії українських митців про те, як вони пережили блекаут. Вийшла абсолютно інша історія, інший погляд на блекаут. І знаєте що? Отой період блекаутів, звісно, був складним. Але продуктивним. У темряві ми відкрили в собі те, на що раніше, можливо, просто не вистачало часу. Навіть у темряві ми стали сильнішими, кращими, цікавішими,– зазначають на сторінці проєкту.

Друга частина виставки – «Хроніки вишиванки». Це щоденник, який з перших днів окупації Херсона вела майстриня і гід Інна Микуцька. Вона щодня записувала свої спостереження і вишивала – вишиванку Перемоги, вишиванку Звільнення. У вишиванці Звільнення вона зустріла ЗСУ 11.11.2022, а вишиванка Перемоги ще чекає свого часу. Війна розірвала мистецьку спільноту Херсона, зараз митці знаходяться в інших країнах та інших містах України. Проте дехто залишився у Херсоні. «Хроніки вишиванки» об’єднали спільноту митців – вони зробили авторські ілюстрації до щоденника, які у вигляді інсталяції вже були представлені у Львові (галерея «Detenpyla) та Києві (Мистецький Арсенал).

Тепер ці арт-проєкти херсонців може побачити Тернопіль.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.