Тернопільським управлінням СБУ завершено розслідування злочинів пособниці окупантів у тимчасово окупованому Криму

Опубліковано в Новини 17.08.2023

За матеріалами Служби безпеки України 12 років ув’язнення загрожує пособниці окупантів, яка налагодила систематичний збір «благодійної допомоги» військовим підрозділам держави-агресора.

Слідчі Тернопільського управління СБУ здобули беззаперечні докази вини 49-річної жительки тимчасово окупованого Сімферополя, котра після початку повномасштабного військового вторгнення росіян в Україну добровільно  ініціювала збір матеріальних ресурсів для забезпечення загарбників військовим обмундируванням, амуніцією та медикаментами.

Під час досудового розслідування встановлено, що у квітні 2022 року обвинувачена  разом із кількома спільниками налагодила виготовлення харчових продуктів довготривалого терміну зберігання, які згодом передавала підрозділам російських окупаційних військ, що вели активні бойові дії проти Збройних Сил України.

Для збору необхідних окупантам матеріальних ресурсів зрадниця використовувала популярні соціальні мережі та месенджери. Зокрема, одна із створених нею соціальних спільнот налічувала близько 4,5 тисяч учасників, яких вона систематично закликала долучатися до передачі коштів або військового спорядження, чи предметів побуту на потреби збройних формувань держави-агресора.

Усі протиправні дії пособниця окупантів вчиняла умисно з політико-ідеологічних мотивів, а основною метою її злочинів було завдання шкоди Україні та недопущення звільнення тимчасово окупованих територій нашої держави.

Наразі Служба безпеки України завершила розслідування протиправної діяльності зрадниці. За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за ст.111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Оскільки обвинувачена переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, її оголошено у розшук. Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисниці до фактичної відповідальності.

СБУ продовжує системну роботу з викриття і документування злочинів зрадників та колаборантів, які добровільно перейшли на бік ворога, аби жоден із них не уникнув справедливої відповідальності. 

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю

УСБУ в Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.