«Морально мене рятували фото та відео моєї маленької внучки», – боєць 83 батальйону бригади на псевдо Сивий

Опубліковано в Новини 07.08.2023

Боротьба за волю України для Владислава на псевдо Сивий почалась ще з Революції Гідності на Майдані у Києві. Відчуття справедливості та патріотизму у нього народилось ще тоді…

Коли почалось повномасштабне російське вторгнення Владислав з друзями записався в ТРО.

– Спочатку думали будемо місто захищати, знаємо кожен його куточок, хоча були готові воювати у будь-якому куточку України. Так і склалося, з квітня ми уже виконували бойові завдання на Харківщині в районі Барвінкового. Під нескінченними обстрілами та постійною небезпекою для життя ми щоразу ставали дружнім та дуже організованим взводом. Довіку буду вдячний Богу, що війна мені дала таких братів. Пишаюсь кожним з них, – розповідає солдат.

З жовтня 2022 до квітня 2023 вони захищали Куп’янський напрямок.

Там була війна у всій своїй «красі». Було важко, здавалось, людина такого витримати не в змозі… Але ми витримали і вистояли. Зберегли позиції, – згадує доброволець.

Відчувалась величезна підтримка з тилу: друзі, родичі, волонтери. Це надихало і додавало ще більшої сили, наголошує Сивий.

Війна навчила Владислава цінувати кожну секунду життя, берегти кожну мить, говорити «люблю», часто обіймати рідних.

– Морально мене рятували фото та відео моєї маленької внучки. Переглядав їх сотні разів… Це мене змушувало не здаватись, навіть, тоді, коли вже сил не було взагалі… Найскладнішими моментами у пеклі війни були моменти порятунку та евакуації поранених побратимів… пригадує Сивий.

Владислав переконаний, що Україна здолає ворога!

Ворог сильний. Він готувався до нападу десятиліттями, має багато високоточної зброї, літаки… Але в нас є те, чого немає у нього. Це сильний духом народ, підтримка Європи та США, воля до перемоги. Ми здолаємо їх, однозначно. Тільки хочеться, щоб ціною майбутньої перемоги не були життя тих, хто міг би стати корисним в розвитку України,підсумовує Владислав.

Спілкувалася Любов АТЛАСЮК для сторінки 105 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.