Ще дві родини Тернопільщини отримали пільгові кредити на житло

Опубліковано в Новини 30.07.2023

Попри воєнний стан та нелегкі часи, які наразі переживає наша країна, в області продовжується реалізація низки державних та обласної програм доступного кредитування для покращення житлових умов українських родин. 

Однією із небагатьох можливостей отримати власне житло для молодих сімей та одиноких молодих громадян регіону, що потребують поліпшення житлових умов, є програма надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво чи придбання житла за рахунок коштів обласного бюджету Тернопільської області. 

У липні поточного року дві родини отримали пільгові довготермінові кредити на будівництво житла, один з яких отримала сім’я учасника бойових дій, який брав участь в антитерористичній операції, інший кредит отримало подружжя, що виховує трьох дітей. Кредити сім’ям надано за кошти у межах програми кредитування молодіжного житлового будівництва в Тернопільській області на 2023-2026 роки, яка затверджена Тернопільською обласною військовою адміністрацією у 2022 році. 

Відповідальним виконавцем названої програми є Тернопільське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи ,,Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництвуˮ, яке також надає кредити за програмою ,,Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осібˮ, яка реалізується за рахунок коштів гранту, наданого Урядом Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW). Отримувачі такого пільгового іпотечного кредиту можуть отримати кредит для придбання житла на унікальних на цей час для України умовах – під 3% річних. Враховуючи значну кількість внутрішньо переміщених осіб у нашій області, програма є затребуваною та досить популярною. Станом на 27 липня 2023 року у відкритому реєстрі кандидатів на отримання пільгового кредиту за програмою житлового кредитування внутрішньо переміщених осіб зареєстровано 252 сім’ї. Від започаткування проєкту, за підсумками чотирнадцяти відборів кандидатів на отримання кредиту за даною програмою перемогу отримала 21 сім’я.

 

Джерело: ТОВА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.