У Тернополі поліція слідкує за порядком біля Катедри (фото, відео)

Опубліковано в Новини 17.02.2017

Там зараз - великі "живі" черги до ікони.

Другу добу, повідомили в обласному ГУНП, не зменшується потік віруючих, що бажають приступити до ікони Нерукотворного Спаса, яка виставлена в Соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці, що в Тернополі. Люди діляться найкращими враженнями від тих коротких хвилин перебування біля чудотворного образу, кажуть, що відчувають велике полегшення і неймовірну радість.

Напередодні паломники мали можливість прикластися до християнської реліквії в Марійському духовному центрі, що у Зарваниці. Туди, за підрахунками поліцейських, прибуло понад сто тисяч прочан.

Скупчення такої кількості людей – це, насамперед, турбота поліцейських про їх безпеку, охорона публічного порядку.

- В Тернополі допоки не зафіксовано грубих порушень, - каже  начальник сектору охорони публічного порядку Тернопільського відділу поліції  Володимир Кравчук. -   Віряни ведуть себе законослухняно, коректно, розуміючи, куди вони прийшли, з якою ціллю. Але є такі особи, які привертають нашу увагу. Це, зокрема різного роду пройдисвіти, що називають себе волонтерами, просять в людей милостиню.

Двох жінок – жительку Хмельницька та Рахова правоохоронці запросили до відділу поліції, аби перевірити достовірність документів, зсилаючись на які жінки займалися жебракуванням. Підозри поліцейських підтвердилися – зловмисниці банально видурювали  у людей гроші.

Правоохоронці звертаються до всіх з проханням не давати грошей прохачам. Пам’ятайте,  ці особи вигадують найрізноманітніші історії, аби розчулити вас і видурити кошти.

Ікона Нерукотворного Спаса перебуватиме у Тернополі до 22 лютого. Правоохоронці до цього часу нестимуть службу у посиленому варіанті.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.04.2024 soroka
Не лише за бюджетні кошти: Надал особисто від себе передає допомогу на фронт
На днях мер Тернополя Сергій Надал передав бійцям 16-го окремого батальйону генератор та старлінк з…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.