На Борщівщині розвиватимуть біоенергетику

Опубліковано в Новини 17.02.2017

Своїм досвідом у цій сфері ділитимуться експерти з Норвегії.

Для кожної європейської країни важливо досягнути власної енергонезалежності. Відтак сьогодні необхідно вчитися ефективно використовувати наявні енергоресурси на місцях. Про це заявив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Валов під час підписання меморандуму про співпрацю між Тернопільською обласною державною адміністрацією, громадською організацією «Науково-технічний центр «Біоенергія», Борщівською міською радою, Борщівським агротехнічним коледжем та міжнародним фондом «Енержі Фарм».

Даний меморандум передбачає впровадження Норвезько-Українського Проекту «Створення центру для біоенергетики та управління місцевими енергоресурсами», який реалізовується під егідою Міністерства Закордонних Справ Королівства Норвегії у м. Борщів Тернопільської області.

Основною метою Проекту є збільшення виробництва й використання біоенергії та інших видів відновлювальної енергії, а також розробка плану раціональної інфраструктури для енергетичної безпеки Західного регіону України.

Проект передбачає практичні й теоретичні навчальні програми щодо впровадження відновлювальних джерел енергії на базі громадської організації «Науково-технічний центр «Біоенергія» у м. Борщів та в Борщівському агротежнічному коледжі. У рамках співпраці передбачається поділ досвідом щодо використання біомаси, переробки відходів, будівництво котелень тощо. А також створення розсадників біоенергетичних культур, підготовку угод щодо організації енергетичних господарств, розробку планів співробітництва та обмін досвідом з Північним та Європейським біорегіонами.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.