Відійшов у вічність поет-пісняр та громадський діяч Михайло Кіт

Опубліковано в Новини 18.07.2023

У ніч на 18 липня відійшов у вічність один зі засновників ВО «Свобода» на Чортківщині, депутат двох скликань Чортківської міської ради та двох скликань Чортківської районної ради, заступник голови Тернопільської обласної організації ОУН, педагог, поет-пісняр, громадський діяч Михайло Кіт.

Про це повідомили на сторінці обласної організації «Свободи».

– Михайлові Миколайовичу назавжди буде 85 років. Родом він із Німстова Любачівського району, що в Польщі.  Восени 1945-му року спільно з батьками його депортували на Тернопільщину. Закінчив середню школу, а відтак - Львівську республіканську школу кіномеханіків, Кам’янець-Подільський педагогічний інститут, нині - національний університет, – повідомили у ВО «Свобода».  

Від 1976-го КДБ переслідувало Михайла Кота за антирадянську агітацію і «спробу створити підпільну організацію для боротьби з радянською владою». Йому пропонували співпрацю, але не продався, до останнього подиху був вірний Україні, жив нею та задля неї.

Через свою непокірність та проукраїнські погляди був двічі звільнений з роботи, але через суд домігся поновлення на посаді.

Очолював Чортківську районну організацію Товариства сприяння обороні України, Чортківську районну організацію ОУН, займався громадсько-політичною роботою з виховання молоді.

Друкувався у часописах «Українське слово», «Ідеаліст» і в ряді місцевих видань.

Автор майже півсотні пісень. Чимало з них присвячені саме Чорткову.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

25.06.2024 soroka
Об’єднані заради допомоги: «Контінентал» провів масштабну толоку у рамках корпоративного волонтерства на Тернопільщині
Уже п’ятий рік поспіль «Контінентал Фармерз Груп» проводить заходи з корпоративного волонтерства — масштабні толоки,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.