Ікона з Ватикану прибуде в Тернопіль вже завтра: встановлено напрям руху паломників та додаткові веб-камери

Опубліковано в Новини 15.02.2017

Задля організованості тернополян та безпеки унікального образу.

16 лютого, о 6.00, двері Архикатедрального Собору УГКЦ Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці стануть відчиненими для вірних. Саме цього дня з особистої захристії Папи Римського із Ватикану привезуть унікальну реліквію - чудотворну ікону Нерукотворного Спаса з Едесси, яка стане доступною для вшанування, повідомила прес-служба ТЗА УГКЦ.

Святиня прибуде у супроводі завідателя Папської Захристії, протоієрея Паоло Бенедіка, який у складі делегації, що супроводжувала ікону, прибув на Тернопільщину з Ватикану.

До слова, сьогодні, 15 лютого, у день празника Стрітення Господнього, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк) очолив у Зарваниці Божественну Літургію, під час якої подякував протоієрею Паоло Бенедіку, а в його особі Святішому Отцеві Франциску за любов до українського народу. Митрополит Василій від імені порученої Йому пастви запросив Папу Франциска відвідати Україну.

У свою чергу Паоло Бенедік побажав Архиєрею таке: «Нехай цей Святий Лик Христа, який прибув у вашу архиєпархію, відобразиться у серцях вірних, які моляться до Нього, та розрадить у болях, які ви змушені терпіти»...

Поява святині в Україні - символічний акт підтримки Святим Престолом України у складний для неї час і важливий знак надії.

Оргкомітет також затвердив схему руху вірян, які прибудуть в Архикатедральний собор (на фото).

За зверненням настоятеля храму та за дорученням міського голови Сергія Надала комунальним підприємством "Тернопіль Інтеравіа" встановлено додаткові камери відео-спостереження (для безпеки та можливості тернополянам віддалено споглядати за подіями й, можливо, зручніше планувати власний час щодо відвідин собору), зазначив директор КП ТМР "Тернопіль Інтеравіа".

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.