На Тернопільщині відкрили дитячий військово-патріотичний табір «Подільсько-Волинська січ»

Опубліковано в Новини 06.06.2023

У суботу, 3-го червня, відбулося урочисте відкриття дитячого військово-патріотичного табору «Подільсько-Волинська січ» в сосновому лісі між селами Лисогірка та Молотків.

На відкритті були присутні представники влади, духовенства, військові та волонтери.

Про це розповіли у Тернопільському обласному методичному центрі народної творчості КУ ТОР.

Маленьких гостей заходу розважали цікавими конкурсами, майстер-класами, всіх на святі відкриття досхочу нагодували смачною козацькою кашею.

Табір організовано ГО «Десантно-козацький рій» спільно з благодійним фондом «Подільсько-Волинська січ» під керівництвом генерал-хорунжого Українського козацтва, отамана Тернопільського крайового коша Володимира Мосейка.

5 років тому на День Соборності України вирішили побудувати табір на цьому місці, адже саме тут колись був кордон між Тернопільською і Хмельницькою областями - кордон між Польщею і Радянським Союзом. Планувався табір для дітей цих двох областей, з часом все переросло у всеукраїнську акцію, розповідає Володимир Мойсейко. – З історії цього краю відомо, що на початку XVII століття село Молотків, що на території Тернопільської області, було спалене турецько-татарською ордою, німецькі нацисти теж спалювали це село.

За словами Володимира Мосейка, сюди на відпочинок приймають дітей військовослужбовців, дітей переселенців, дітей з різних куточків України, а не лише з Тернопільщини і Хмельниччини. Програму таборового відпочинку і дозвілля затвердило Міністерство сім’ї, молоді і спорту України. Для дітей заплановані конкурси, талант-шоу, брейнринги, спортивні змагання, екскурсії цікавими місцями області.

На території табору розміщено різні тематичні локації: Козацька доба, криївка УПА, є велика виставка зброї, яку привезли з передової. Також для дітей передбачено проведення навчання з мінної безпеки, військово-патріотичного виховання. Є стадіон, де діти можуть пограти в футбол, а їсти дітям варитимуть в кухні зі справжнім мурованим п’єцом.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.05.2024 soroka
Тернопіль – перше місто України, де діє комісія для допомоги в отриманні відстрочки від мобілізації
У Тернополі, вперше в Україні, створили комісію при міській раді, яка буде допомагати громадянам отримувати…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.