На Тернопільщині провели військово-патріотичний табір «Подільсько-Волинська січ»

Опубліковано в Новини 05.06.2023

У суботу, 3 червня, в сосновому лісі між селами Лисогірка та Молотків відкрився дитячий військово-патріотичний табір «Подільсько-Волинська січ».

На відкритті було чимало гостей, представників влади, духовенства, військових, волонтерів. Діток розважали конкурсами, майстер-класами, годували козацькою кашею, повідомляє Тернопільський обласний методичний центр народної творчості КУ ТОР.

Табір організовано ГО «Десантно-козацький рій» спільно з благодійним фондом «Подільсько-Волинська січ» під керівництвом генерал-хорунжого Українського козацтва, отамана Тернопільського крайового коша Володимира Мосейка. Він розповів, що 5 років тому на День Соборності України вирішили побудувати табір на цьому місці, адже саме тут колись був кордон між Тернопільською і Хмельницькою областями - кордон між Польщею і Радянським Союзом. Планувався табір для дітей цих двох областей, з часом все переросло у всеукраїнську акцію.

З історії цього краю відомо, що на початку XVII століття село Молотків, що на території Тернопільської області, було спалене турецько-татарською ордою, німецькі нацисти теж спалювали це село.

За словами Володимира Мосейка, сюди на відпочинок приймають дітей військовослужбовців, дітей переселенців, дітей з різних куточків України, а не лише з Тернопільщини і Хмельниччини. Програму таборового відпочинку і дозвілля затвердило Міністерство сім’ї, молоді і спорту України. Для дітей заплановані конкурси, талант-шоу, брейнринги, спортивні змагання, екскурсії цікавими місцями області.

На території табору розміщено різні тематичні локації: Козацька доба, криївка УПА, є велика виставка зброї, яку привезли з передової. Також  для дітей передбачено проведення навчання з мінної безпеки, військово-патріотичного виховання. Є стадіон, де діти можуть пограти в футбол, а їсти дітям варитимуть в кухні зі справжнім мурованим п’єцом.

Як розповіла волонтерка, берегиня Українського козацтва Марія Ратушняк, табір організували для того, щоб дітям дати можливість подружитися, відпочити, переключитися з жахіть війни. Каже, що їм потрібно створити відчуття, що вони захищені. На відкритті табору вона запропонувала дітям написати на прапорі свої побажання, думки, слова, щоб потім цей прапор Марія Ратушняк передала своєму чоловікові Івану, який служить на передовій.

До проведення концертної програми долучився Тернопільський обласний методичний центр народної творчості. Сценаристом дійства виступила режисерка ТОМЦНТ Світлана Умриш, ведучим був провідний методист театрального жанру Василь Діденко, патріотичні пісні прозвучали у виконанні співака, композитора, провідного методиста центру творчості Івана Виспінського.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.