Версія для друку

У Чорткові організовують аукціон платівок та програвачів, щоб допомогти ЗСУ

Опубліковано в Новини 25.05.2023

4 червня о 12:00 на майданчику поруч із Центром культурних послуг ім. Катерини Рубчакової у Чорткові відбудеться аукціон вінілових платівок, програвачів і аксесуарів.

Головна мета – збір коштів для потреб ЗСУ, кажуть у Чортківській міській раді.

Гості і учасники події зможуть продати або обміняти вінтажні або сучасні платівки для власних колекцій. Фонд аукціону буде складатись із дисків, принесених у дарунок від гостей. Мінімальний внесок – одна платівка, максимальний – необмежений. Ті диски, котрі не продадуться з аукціону, будуть виставлені у продаж на інтернет платформах Violyty, Olx тощо.

Організатор події Остап Барановський просить принести платівки за годину до початку події. Або зробити це завчасно у будні дні, віддавши під запис працівникам ЦКП ім. К.Рубчакової.

– Так ми зможемо відібрати некондиційні, пошкоджені носії. А первинний огляд закликаємо зробити саме вас: якщо платівка понищена візуально, вона не зможе стати лотом. Особливо просимо звернути увагу на раритетні старі екземпляри дорадянської доби. Такі лоти можуть принести солідну виручку і навіть стати культурологічними відкриттями, – зазначають організатори.

Ценз відбору: приймаються усі види платівок з українською і зарубіжною музикою, окрім російської.

Подію доповнять живі виступи музикантів, вініл-арт від юних митців. Аукціоніст культурознавець проведе екскурс в історію індустрії звукозапису. Гурт «206» виступить з авторською програмою. Після аукціону подія продовжиться у вигляді вільного спілкування і вільного ринку з продажем із рук в руки, обміном тощо.